Lähetys on päättynyt. Kiitos kaikille katsojille!

Järvilohi ja taimen ovat vaelluskaloja, jotka nousevat jokiin ja puroihin kutemaan. Molemmat lajit ovat uhanalaisia, koska jokien patoaminen on estänyt niiden pääsyn lisääntymisalueille. Kurkista kanssamme vedenalaiseen maailmaan ja vaikutu niiden kauneudesta ja ainutlaatuisuudesta!

Jaa somessa #luontolive

Auta kaloja

Tule mukaan talkoisiin

WWF ja K-ryhmä tekevät yhteistyötä uhanalaisten vaelluskalojen pelastamiseksi. Järjestämme eri puolilla Suomea talkoita, joissa jokainen voi olla avuksi. Talkoissa poistetaan turhia kutuesteitä ja kunnostetaan taimenen ja muiden kalojen tarvitsemaa kutusoraikkoa.

Ilmoittaudu talkoolaiseksi

Puretaan padot yhdessä!

Pelastamme tuhotut koskimaisemat, päästämme virtavedet vapaiksi ja annamme uhanalaisille lohikaloille mahdollisuuden lisääntyä. Kaikkia tarvitaan nyt, sillä purettavia ja ennallistettavia kohteita on satoja. Tule mukaan!

Auta lahjoituksella

Kuteminen kuuluu kaikille

Tämä K-ryhmän kanssa yhteistyössä tuotettu animaatio selittää, mikä Suomen vaelluskaloja uhkaa ja mitä me teemme niiden auttamiseksi.

Yhteistyössä

WWF:n Luontoliven toteuttaminen ei olisi mahdollista ilman loistavia yhteistyökumppaneita. Kalakamera toteutetaan osana Euroopan meri- ja kalatalousrahaston rahoittamaa Vauhtia vaellukseen -hanketta. Hankkeen omarahoitusosuuden mahdollistaa Lassi Leppinen Säätiön merkittävä lahjoitus WWF:lle. Kalakameran toteutuksessa mukana ovat olleet lisäksi Rautjärven kunta, paikalliset vapaaehtoiset, Live Eye, Pukki Visuals, BCaster, Frantic ja Longitudi.